Ett microlån är som det låter ett litet lån. Det går även under namnen snabblån och smslån.Ett microlån har en del kriterier att uppfylla för att vara just ett sådant lån. Dels så ska det vara en relativt låg summa so lånas, mellan 500kr - 5000 kr. Det är generellt också bara under en kortare tid. Vanligtvis 30 dagar men en del lånegivare har upp till 90 dagar. 

Det har under de senaste året varit mycket skriverier om just microlånen. Det har nämligen varit så att det är många ungdomar som har hamnat i en skuldfälla. De har använt lånet till helt fel saker. Istället för att klara sig ur en tillfällig ekonomisk knipa så har de använt pengarna för att köpa nya märkeskläder eller elektronikprylar. När de sedan måste betala tillbaka lånet så har de tagit ett nytt lån för att ha råd att betala tillbaka. På så vis har de hamnat i en ond cirkel.

Det finns dock vissa som inte har möjlighet att få något annat lån. exempelvis om man har betalningsmärkningar. Däremot är microlån med betalningsmärkning faktiskt en möjlighet. Det finns lånegivare på marknaden som gör en helt egen bedömning och därmed även släpper igenom personer som tidigare inte har varit pålitliga när det gäller att betala tillbaka.  Därmed så ger microlånen en hel del bra möjligheter.Läs mer genom att trycka här